Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η θλιβερή παραφωνία του κ. Τσαβαρή.

                                   
Το είδαμε και αυτό, ο κ. Τσαβαρής έμεινε μόνος να παλεύει για την επαναλειτουργία του παράνομου λατομείου στο Μπατσί. Είναι απορίας άξιο και όμως αληθινό, δεν έφτασαν τα φέσια που μας άφησε, δεν άρκεσαν τα ψέματα που μας πούλησε, δε συγκινήθηκε με το περιβαλλοντικό έγκλημα, δεν τον νοιάζει η γενική κατακραυγή και η ομόθυμη επιθυμία  να κλείσει το λατομείο, ο κύριος Τσαβαρής ξιφουλκεί μόνος του εναντίον όλων.....
Όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου πλην της δικής του λένε όχι, το εργατικό κέντρο Σαλαμίνας λέει όχι, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων λέει όχι, ο σύλλογος μηχανικών λέει όχι, ο περιβαλλοντικός  όμιλος λέει όχι, πρώην εργαζόμενοι στο λατομείο λένε όχι, ενώσεις πολιτών λένε όχι, η συντονιστική επιτροπή λέει όχι, ο κ. Τσαβαρής λέει ναι.!
Ακόμα και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων που λόγω της θέσης του πρέπει κρατάει ίσες αποστάσεις, έχει φρυάξει με το όργιο της παρανομίας και θέλει να μπει ένα τέλος στο νταμάρι της ντροπής.
Το ερώτημα είναι συντριπτικό: Όλη η Σαλαμίνα πλανάται και θέλει να φύγει το λατομείο, ή ο κύριος Τσαβαρής κινείται από άλλου είδους ελατήρια;
 
Ας δούμε την επιχειρηματολογία που πρόβαλε στο δημοτικό συμβούλιο και ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του.
 
1. Θέλουμε λατομείο να δουλεύει μόνο για τις ανάγκες της Σαλαμίνας.  Παλιό και ξεθωριασμένο παραμύθι.
Όλοι θυμόμαστε το ηρωικό σύνθημα "ούτε ένα χαλίκι εκτός Σαλαμίνας", όλοι θυμόμαστε την αυτοθυσία με την οποία ο πρώην Δήμαρχος σταμάταγε τα φορτηγά του Αγγέλου που μετέφεραν λατομικά προϊόντα εκτός Σαλαμίνας. Στο ίδιο πνεύμα είναι και το σημερινό σύνθημα "θέλουμε το λατομείο για τις ανάγκες της Σαλαμίνας".
Ποιος μπορεί να απαγορέψει στον επιχειρηματία να πουλάει τα προϊόντα του όπου θέλει και όσο θέλει, όταν η ελεύθερη οικονομία και η λατομική νομοθεσία το επιτρέπουν; (ν.1428 αρ.3. παρ.6).
Γιατί ο κύριος Τσαβαρής δεν απαγόρεψε την εξαγωγή λατομικών προϊόντων όσο ήταν Δήμαρχος;
Ποιος σιγοντάριζε στην απομάκρυνση χιλιάδων τόνων λατομικού υλικού με το επιχείρημα ότι διαφορετικά το λατομείο  δε βγαίνει ως επιχείρηση;
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ανάλογα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της στιγμής.!
 
2. Θέλουμε να έχουμε φθηνά και επαρκή λατομικά προϊόντα.
Μέγα ψεύδος γιατί τα παραγόμενα στη Σαλαμίνα υλικά έχουν την ίδια τιμή με τα εισαγόμενα. Εξ άλλου, είμαστε κοντά σε λατομεία της δυτικής Αττικής και το κόστος μεταφοράς είναι μικρότερο από πολλές περιοχές της Αθήνας και της ανατολικής Αττικής.
Φιλότιμη προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι αλλά διάτρητη.!
 
3. Κάθε νησί έχει το λατομείο του, άρα και η Σαλαμίνα πρέπει να έχει το δικό της. Ουδέν ψευδέστερο γιατί ελάχιστα νησιά έχουν νόμιμα λατομεία. Μία ματιά στο χάρτη με τις λατομικές περιοχές και τα λατομεία της Ελλάδας, αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος της παραπληροφόρησης εκ μέρους του κ. Τσαβαρή.
 
                                              Δικηγόρος του Αγγέλου ή κάτι περισσότερο;
 
Επειδή ο κύριος Τσαβαρής θίχτηκε με τον χαρακτηρισμό, θα του υπενθυμίσουμε και τα εξής.
1. Στις 4-3-13 παραδέχθηκε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι έκανε μυστικές συνομιλίες με τον Αγγέλου, εν αγνοία και των πιο στενών συνεργατών του.
Ποιος ο λόγος να κρατηθούν μυστικές οι συνομιλίες, αφού ήταν για το καλό της Σαλαμίνας;
2. Δέσμευσε το ΑΦΜ της εταιρίας λόγω των υπέρογκων χρεών της προς το Δήμο και εφάρμοσε τον ΚΕΔΕ, αφού είχε κλείσει το λατομείο και είχε κλέψει και το τελευταίο χαλίκι.
 Ποιος τον εμπόδισε να εφαρμόσει το νόμο όσο το λατομείο ήταν εν λειτουργία, αφού δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του και αρνιόταν να συνεργαστεί;
3. Τον ανακήρυξε ευεργέτη του Δήμου ενώ μας χρώσταγε εκατομμύρια.
4. Τον πλήρωσε ενώ χρώσταγε εκατομμύρια. (ΑΔΑ: ΒΕΥΑΩ1Ε-Ψ7Δ).
5. Του έδωσε με απ' ευθείας ανάθεση την προμήθεια λατομικού υλικού ενώ είχε δεσμευμένο ΑΦΜ και χρώσταγε στο Δήμο.
 5. Δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόβλεπαν τοποθέτηση καταμετρητών στο λατομείο ώστε να ελέγχουν τα διακινούμενα υλικά και να υπολογίζουν τα λατομικά τέλη.
6. Δεν εφάρμοσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ογκομέτρηση του αφαιρεθέντος υλικού με τεχνικά-επιστημονικά μέσα, με αποτέλεσμα να στηριζόμαστε σε αναξιόπιστα και ελλιπή στοιχεία που δίνει ο Αγγέλου. Να σημειώσουμε ότι το ΣΔΟΕ εντόπισε αποκρυβέντα λατομικά τέλη που οφείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση άνω των 400.000 ευρώ.
7. Δικαιολόγησε την κλοπή δεκάδων χιλιάδων τόνων κατασχεμένου υλικού με αδιανόητα επιχειρήματα.!
 
Στο σημείο αυτό θα σταθούμε γιατί η υπόθεση χρήζει ειδικής διερεύνησης και πιθανόν έχει ποινικές προεκτάσεις.
Για να μην υπάρχει αμφιβολία παραθέτουμε τα λόγια του κ. Τσαβαρή από τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στις 29/3/13, 15/4/13 και 19/6/13.
Προσέξτε σκεπτικό με το οποίο βγάζει σκάρτη την απόφαση του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια επικαλείται δικαστική απόφαση (ποια άραγε;) με την οποία ο Αγγέλου αθωώθηκε, εξ αιτίας ακριβώς της "προβληματικής" απόφασης του Περιφερειάρχη..
Τσαβαρής: "Όταν βγήκε η απόφαση του κυρίου Κατσικάρη που έλεγε ότι σφραγίζει το σπαστηροτριβείο στις 8/3/13 ήταν κάτι που το ξέραμε και το είχαμε πει. Όταν είπε ότι κατάσχω το παρανόμως εξορυχθέν υλικό, ο μόνος που βγήκε και του είπε ότι πάσχει η απόφαση γιατί κανείς δεν μπορεί να καθορίσει το παρανόμως εξορυχθέν υλικό, ήταν ο δήμαρχος Σαλαμίνας"
Παρακάτω.
Τσαβαρής: "Όλοι ξέρουμε με ποιο τρόπο ο Αγγέλου βγάζει σήμερα το υλικό έξω, και το βγάζει γιατί η απόφαση του Περιφερειάρχη που έλεγε να κατασχέσουμε το παρανόμως εξορυχθέν υλικό, στην ουσία δεν έλεγε τίποτα.
Ποιο είναι το παρανόμως εξορυχθέν, ποιος μπορεί να το διαχωρίσει";
 Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν πλήθος έγγραφα τα οποία χαρακτήριζαν τα λατομικά προϊόντα ως παρανόμως εξαχθέντα από τις 27-7-12.!!!!!  Τελευταίο έγγραφο που απευθυνόταν στο λατομείο και κοινοποιήθηκε στο δήμο Σαλαμίνας, ήταν της Περιφέρειας με ημερομηνία 14-1-2013 και λέει τα εξής:  
"Όσον αφορά την εκμετάλλευση και αποκομιδή των παραχθέντων λατομικών προϊόντων, θεωρούμε αυτά παρανόμως εξαχθέντα (σχετικό έγγραφο 3737/27-7-12 του Δασαρχείου Πειραιά) και σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 1428/84, οφείλετε να απέχετε από κάθε ενέργεια, δεδομένου ότι αυτά περιέρχονται στην κυριότητα της οικείας Περιφέρειας".!!!!!
Ασύλληπτο, ο πρώην δήμαρχος δικαιολογεί την κλοπή του κατασχεμένου υλικού με τερατώδεις ανακρίβειες. Αβάσταχτη ελαφρότητα ή συνέργεια σε παράνομες πράξεις και σκοπιμότητα;;
Συνέχεια.
Τσαβαρής: "Ο Αγγέλου πήγε την επόμενη μέρα στο δικαστήριο και είπε κύριε πρόεδρε εγώ δε βγάζω έξω παρανόμως εξορυχθέν υλικό, μπορεί η αστυνομία να το αποδείξει";
Παπασάββας..Να το αποδείξω εγώ.
Τσαβαρής: Τότε γιατί δεν τον σταματάνε, ποιον κοροϊδεύουμε, ποιον κοροϊδεύουμε;
Παρακάτω.
Τσαβαρής: "Είχα πει για μια δικαστική απόφαση, υπάρχει δικαστική απόφαση οδηγού αυτοκινήτου στις 12/3 του 13, δηλαδή μιλάμε για τέσσερις μέρες μετά την κατάσχεση του υλικού όπου τον σταμάτησαν, πήγε στο δικαστήριο και αθωώθηκε με το εξής σκεπτικό. Πώς μεταφέρω παρανόμως εξορυχθέν υλικό, πώς αποδεικνύεται; Άρα λοιπόν, ότι έπασχε η απόφαση, έπασχε".
Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Τσαβαρή ότι  ο Αγγέλου έκανε τέσσερις προσφυγές - αιτήσεις αναστολής εναντίον της απόφασης του κ. Κατσικάρη (536/13, 756/13, 889/13, 3849/14), οι οποίες απορρίφθηκαν ΟΛΕΣ.
 
Ή ο πρώην Δήμαρχος ήταν τουρίστας και αγνοούσε τα πάντα ή ο χαρακτηρισμός δικηγόρος του Αγγέλου είναι πολύ επιεικής και ανώδυνος για το ρόλο του.!
Ίσως η δικαιοσύνη δώσει απάντηση.
 
Επιτροπή Αγώνα Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος15/11/14 23:45
ΣΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ;;;;;;;;;;; ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΗΡΘΑ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ,ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ .ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ .ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ;;;;;;;;; ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ;;;;;;;;;;;;;; ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ
ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ .ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟ;;;;;;;;;;
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.