Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Θα επιδοτείται η κατανάλωση γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρα

gala
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια).
Δικαιούχοι  του προγράμματος είναι όλοι οι μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας. Το μέτρο αφορά σε επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, ενώ το 100 % του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με....
ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπεγράφη από το ΥΠΑΑΤ και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το γενικό πλαίσιο εφαρμογής και δίνει την δυνατότητα σε διάφορους φορείς να υλοποιήσουν το μέτρο.
Αίτηση συμμετοχής, επίσης μπορούν να υποβάλλουν και να εγκριθούν για υλοποίηση, φορείς όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων, στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο, ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: